Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Τελικός - Τελετή Λήξης Πρωτάθλημα basket επαγγελματικών τάξεων 2017














ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ακόμη ένα Τουρνουά Μπάσκετ Επαγγελματικών τάξεων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, στα πλαίσια των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει η Επιτροπή Πρωταθλήματος Εργαζομένων και το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την Ε.Σ.Κ.Α.Η. και τον Σύνδεσμο Διαιτητών και κριτών Αχαΐας κατά το οποίο συμμετείχαν 28 ομάδες (600 αθλητών –εργαζομένων).

Στον Τελικό που έγινε χθες Τετάρτη 26/7/2017, στο Δημοτικό κλειστό γήπεδο της «Παν. Αλεξιώτισσας», μετά από έναν συναρπαστικό, αμφίρροπο, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και πραγματικά ωραίο αγώνα, πρωταθλήτρια ομάδα για το 2017 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν οι Γυμναστές/Προπονητές που επικράτησαν της ομάδας του Π.ΚΕ ΟΤΕ με σκορ 63-61 (ημίχρονο 32 - 32). Οι πόντοι για τους νικητές ήταν οι εξής: Δελάρτας 8,Τσιμπούκης 6 ,Σκροπολίθας 10,Μπαζίνας 9,Δενδής 6,Λυκούδης 14,Πέτροβιτς 10 ενώ για την ομάδα του Π.Κ.Ε. Ο.Τ.Ε. Ντούβας 3,Μιχελής 8, Νικολέτζος 4, Αγγελόπουλος 16, Τσούνας 8, Σιδηρόπουλος 4, Ντούρος 18. MVP του τελικού ήταν ο Δενδής Δημήτρης των «Γυμναστών/Προπονητών».

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έγινε και ο καθιερωμένος διαγωνισμός τριών πόντων όπου μεταξύ 11 διαγωνιζόμενων, νικητής αναδείχτηκε ο παίκτης του ΔΗΜΟΥ/ΔΕΥΑΠ ΑΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με 12 εύστοχες προσπάθειες. Επίσης κατά την διάρκεια του ημιχρόνου μικροί αθλητές ανάρτησαν πανό με το σύνθημα που ήταν και αφιερωμένο στο φετινό πρωτάθλημα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» . Μια κίνηση που συγκίνησε και ενθουσίασε όλους τους παραβρισκόμενους. Ο τελικός έγινε σ’ ένα γεμάτο γήπεδο με πολλούς φίλους των δύο ομάδων και παραγόντων του τοπικού μπάσκετ καθώς και όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε εκδήλωση με τις απονομές των αναμνηστικών βραβείων σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν καθώς και στην ΕΣΚΑΗ , στο Σύνδεσμο Διαιτητών – Κριτών, στους διαιτητές του τελικού Παναγιώτου Χρ., Βαρδάλο Α. και Μαρινάκη Μ., στους Ιατρούς των αγώνων, τους χορηγούς, ‘’Εντελβαις’’ και την μπύρα ‘’ΔΙΩΝΗ’,’ στον εκπρόσωπο του ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ’’ ,στον εκπρόσωπο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αχαγιάς και στον εκπρόσωπο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αντιρίου για την βοήθεια τους και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Πολύ έντονη συγκινησιακά ήταν η στιγμή της βράβευσης από τον μεγάλο άσσο του ελληνικού μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλο σε τρείς αθλητές που τίμησαν με την παρουσία τους τον θεσμό, τον Κώστα Καρπέτα, τον Σάκη Φραγκισκάτο και τον Βαρθολομαίο Κιτσούκαλη. Ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση της ομάδας του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο Πάτρας, για την συμμετοχή και την προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Ο Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα αθλητισμού κ. Πετρόπουλος Τάκης ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή, το γραφείο άθλησης του Δήμου και ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και συντελεστές της, για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση και εξέφρασε την ευχή την επόμενη χρονιά να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και η μαζικότητα στον αθλητισμό που έχει γίνει πλέον ΘΕΣΜΟΣ, ενώ η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεροπαναγιώτη Κατερίνα αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε την σημασία του θεσμού και την ευχή της να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με περισσότερους ακόμα συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν οι παρακάτω: ο κ. Αθανασόπουλος Ανδρέας Αντιδήμαρχος, ο κ. Μελάς Παναγώτης Αντιδήμαρχος ,ο κ.Τζανάκος Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ.Νικολάου Ανδέας, ο κ. Αναγνωστόπουλος Δημήτριος πρ. Ανατολικού Διαμερίσματος και ο κ. Καραγκούνης Κώστας υπεύθυνος Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου.


Από την Επιτροπή του Πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου